Reistips
Bijna iedere vakantie overkomt u wel iets, waarbij u tegen uzelf zegt: "Als ik dat geweten had!"! Hier vindt u praktische reistips voor een rondreis, bootreis of een fietsvakantie. Mocht u zelf handige of nuttige tips hebben dan kunt u deze uiteraard insturen.
Apps
Wanneer je op wereldreis gaat kun je wel wat hulp gebruiken. Tegenwoordig zijn er heel veel handige apps die je kunt gebruiken. Hier vind je een aantal handige apps voor op wereldreis.
Reisdocumenten
Check ruim voor vertrek bij uw reisorganisatie of bij de ambassade van het land dat u gaat bezoeken de voorschriften over geldigheidsduur van het paspoort in te bezoeken landen, alsmede de noodzaak van een visum.
Meer tips over reisdocumenten
Bellen op vakantie
Ook op vakantie wil je gewoon kunnen bellen en internetten. Misschien heb je je voorgenomen om die telefoon zoveel mogelijk in je broekzak te laten zitten, maar ook al hoef je hopelijk geen werktelefoontjes te plegen vanaf je vakantieadres, met familie en vrienden bellen hoort er meestal wel bij. Wil je bellen op vakantie, dan is het verstandig om van tevoren alvast te controleren wat er bij jouw abonnement hoort, zodat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan.
Verzekerd op reis
Lees eerst zorgvuldig de polis door die u al in uw bezit heeft. Beslis daarna waarvoor en in hoeverre u zich moet bijverzekeren. Sluit dan pas een aanvullende verzekering af, maar lees ook hiervan de polisvoorwaarden zorgvuldig door.
Meer tips over verzekerd op reis
Wereldreis plannen
Droom jij al jaren van het maken van een wereldreis, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Dat is niet zo gek. Er komt een hoop bij kijken. Daarom hebben we een aantal tips om een wereldreis te plannen voor je op een rijtje gezet:
Geldzaken
Geld wisselen op de lokale 'zwarte markt' is strafbaar, ga dus niet in op aanbiedingen van handelaren op straat; ook niet als de koers die u geboden wordt een gunstige is. Het gebeurt bovendien vaak dat toeristen door zwarthandelaren worden 'genept' met oud of vals geld.
Meer tips over vakantie en geld
Gezondheisrisico's
Welke inentingen of vaccinaties worden aanbevolen. Het gele boekje bewijst dat u bent ingeënt. Neem het altijd mee op reis.
Meer tips over gezondheid op reis
Uw huis veilig achterlaten
De politie beschikt over registratiekaarten waarop u uw kostbaarheden kunt omschrijven. Deze kaarten kunnen helpen bij het opsporen van gestolen bezittingen.
Meer tips over uw huis veilig achterlaten tijdens vakantie
Gevaarlijke stoffen in uw bagage
Kooktoestellen hoe klein ook, voorzien van brandstof, zoals (camping)gastankjes, zijn verboden als (hand)bagage. Ook mag deze brandstof niet 'los' worden meegenomen.
Meer tips over bagage op reis
Vervoer naar en in het buitenland
Overmatig alcoholgebruik en (snelheids)overtredingen worden meestal streng gestraft met een onmiddellijk te betalen geldboete of zelfs gevangenisstraf. De veroorzaker van een ongeluk riskeert in sommige landen zeer zware straffen. Neem dus geen onnodige risico's. Welke auto is geschikt voor op wintersport en hoe vind ik goedkope vliegtickets.
Meer tips voor goedkope vliegtickets
Lang parkeren Schiphol
Gaat u op reis en wilt u zorgeloos uw auto achterlaten, dan kunt u kiezen uit vele aanbieders. Wij adviseren u om de verschillende tarieven goed met elkaar te vergelijken. Via onderstaande link kunt u meerdere aanbieders met elkaar vergelijken.
Meer informatie lang parkeren Schiphol
In- en uitvoer
Als u binnen de Europese Unie reist kunt helaas geen belastingvrije producten kopen in een taxfree shop op luchthavens en veerboten.
Meer tips over in- en uitvoer van goederen
Ambassades en consulaten
Maak voor de aanvang van een verre reis met bank en familie of vrienden afspraken over het rechtstreeks overmaken van geld in noodgevallen.
Meer tips over ambassade en vakantie