Bezienswaardigheden en aanbiedingen

Weekendje Brugge

Een weekendje Brugge? Brugge is één van de gezelligste en romantische steden van Vlaanderen. Het is heerlijk vertoeven in deze Middeleeuwse stad met zijn vele grachten, historische kerken, godshuizen en patriciërshuizen. Bekend is ook het schilderachtige Begijnhof, waar je de kantklossters aan het beroemde Brugse Kant kunt zien werken. Deze oude handelsstad kun je perfect wandelend of per (huur)fiets gaan ontdekken. Wil je de mooiste plekjes vanuit een andere gezichtshoek zien dan kun je ook een rondvaart van een half uur over de Brugse Reien (grachten) maken. De belangrijkste bezienswaardigheden en musea in Brugge bevinden zich rond het gezellige marktplein de Burg. En wat is er nou romantischer dan om bij de open haard te dineren in een van sfeervolle restaurants in de vele Middeleeuwse kelders? Kortom een weekendje Brugge is zeker een aanrader.

Informatie Brugge

Taal: Nederlands (Vlaams)

Klimaat: Brugge heeft een gematigd zeeklimaat met relatief weinig verschil in temperatuur tussen de winter en zomer. Gemiddelde maximum temperatuur in Brugge in de zomer is ca 21 graden. (zie hieronder het weerbericht van Brugge)

Beste reistijd voor een weekendje Brugge: gehele jaar, meest aangenaam van mei t/m september.

Reisduur: auto: ca 2 u en 30 min (vanaf Utrecht), trein: ca 3 u (vanaf Amsterdam CS)

BRUGGE WEATHER

Geschiedenis Brugge

Brugge, de hoofdstad van West-Vlaanderen, is één van de mooiste en best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. Het historisch centrum staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. In de stad zijn allerlei grachten (leien) te vinden met daarnaast kasseistraatjes en mooie geveltjes.

In de 11e eeuw werd wol de belangrijkste industrie van Brugge en waren er sterke handelsbanden met Engeland en Schotland, de producenten ervan. Engelse kooplui brachten Normandisch graan en Gasconse wijn naar de stad.

Eind 13e eeuw vormde Brugge de voornaamste verbinding met de Middellandse Zee. Deze handel betrof niet alleen de specerijen uit de Levant, maar ook de commerciële en financiële diensten, waardoor er veel kapitaal naar de stad stroomde. In 1309 werd de beurs geopend en zij werd de belangrijkste toenmalige geldmarkt in de wijde omgeving. In de 16e eeuw echter taande het belang van Brugge. Ze kwam los van de Nederlanden en als haven nam Antwerpen veel handel over. Brugge verviel tot een rustig provinciestadje.

Tips bezienswaardigheden Brugge

Er is hier veel architectuur en kunst om de bezoeker bezig te houden. De Onze-Lieve-Vrouwekerk heeft de grootste bakstenen toren van Europa en herbergt een witmarmeren beeld van Madonna met Kind door Michelangelo.

Brugge staat ook bekend om het 13e-eeuws Belfort, met een stadscarillon met 47 klokken. De stad heeft nog steeds een klokkenluider in dienst, die ook recitals geeft. De Heilig-Bloedbasiliek is één van de andere bekende kerken in de stad, met een fiool waarin het heilig bloed van Christus zou zitten. Het Groeningemuseum heeft zes eeuwen Vlaamse en Belgische schilderijen, waaronder werk van Hans Memling en Jan van Eyck, die in Brugge leefden en werkten.

Vergeet niet de parken van deze prachtige stad te bezoeken, en maak een rondvaart door de grachten of ga gewoon op een terrasje zitten om één van de 350 of meer bieren waar België om bekendstaat, te proeven. Mosselen met friet en chocolade zijn Belgische specialiteiten die de nodige aandacht vragen.

Hoogtepunten Brugge

Wat te doen tijdens een weekendje Brugge? Hieronder vindt u een aantal tips die u kunt bezoeken:

Plattegrond Brugge met bezienswaardigheden